• Versterking op IJsselweide: Dion Teloh verrijkt eerste elftal
  6 sep 2023
 • "Ik kijk ernaar uit om het shirt van VV Gendringen te dragen."

   
  In een interview met Dion Teloh, een voetbalenthousiast die eerder zijn stempel drukte bij clubs zoals VIOD en Sportclub Silvolde, krijgen we een glimp van zijn beweegredenen om zich aan te sluiten bij VV Gendringen. Hij deelt zijn voetbalervaringen, zijn verwachtingen en ambities voor zijn tijd bij deze nieuwe club.
   
  "Mijn naam is Dion Teloh, ik ben 27 jaar oud en momenteel woonachtig in Ulft. Ik ben van plan om binnenkort weer in Doetinchem te wonen met mijn vriendin. Naast mijn passie voor voetbal ben ik een trotse vader en ik heb een zwak voor pizza."
   
  Zijn voetbalreis begon bij VV Viod, waar hij al op 16- of 17-jarige leeftijd de overstap maakte naar het eerste elftal. "Ik heb daar anderhalf seizoen in het eerste gespeeld, zowel in de 3e als 2e klasse. Daarna heb ik mijn voetbalavontuur voortgezet bij Silvolde 1."
   
  Zijn weg heeft hem nu naar VV Gendringen geleid, en hij is enthousiast over deze nieuwe stap. "Ik ben hier voor het eerst lid geworden van VV Gendringen. Een belangrijke motivatie voor deze overstap was het contact met Wouter en Gijs, en het idee om weer in mijn familieplaats te spelen. Mijn opa, oom, vader en moeder hebben allemaal voor deze club gespeeld, dus het voelt als een mooie volgende stap. Ook Willy Massop heeft me aangemoedigd om deze nieuwe uitdaging aan te gaan."
   
  Zijn verwachtingen en doelen voor zijn tijd bij VV Gendringen zijn helder. "Het doel is zeker promotie, daar draaien we niet omheen. Het wordt een uitdagend seizoen met regionale wedstrijden, maar ons streven is onveranderd: promotie bewerkstelligen. Ik voorzie een spannende competitie die alle kanten op kan gaan."
   
  Gevraagd naar zijn favoriete voetbalmomenten, wijst Dion op enkele gedenkwaardige doelpunten die de koers van wedstrijden veranderden. "Ik herinner me het scoren van het winnende doelpunt in de laatste minuut voor promotie met VIOD 1 van de 3e naar de 2e klasse onder leiding van Huub van Laarschot. Ook het beslissende doelpunt in de laatste minuut dat we ons handhaafden in de 2e klasse tegen dezelfde tegenstander. En natuurlijk het seizoen in de B1, waar we kampioen van de hoofdklasse werden en de bekerfinale speelden tegen PEC Zwolle, die we helaas met penalty's verloren."
   
  Wat betreft zijn favoriete positie op het veld, geeft Dion aan dat hij zich comfortabel voelt als spits, maar ook goed uit de voeten kan als schaduwspits of zelfs als laatste man.
   
  Over zijn eerste indrukken van VV Gendringen en het team zegt hij: "De sfeer binnen het team is positief. Ik zie een goede mix van jong en ervaren spelers. Dat biedt een solide basis voor een veelbelovend seizoen."
   
  Naast voetbal heeft Dion interesse in mountainbiken, hardlopen en quality time met zijn familie. Gevraagd naar zijn kijk op het aanpassen aan een nieuw team en omgeving, antwoordt hij: "Het geeft me nieuwe energie en ik kijk ernaar uit om nieuwe banden te smeden binnen dit team."
   
  Dion heeft duidelijke doelen voor de toekomst, zoals het worden van topscorer op korte termijn en zo lang mogelijk blijven voetballen op de lange termijn.
   

  Tot slot, als het gaat om omgaan met zenuwen voor wedstrijden, deelt hij zijn advies met zijn medespelers: "Heb geen angst voor tegenstanders, geniet, blijf positief en doe waar je goed in bent. Het komt goed."