• Terug naar de bron: een gesprek met Wouter Ebbers over zijn terugkeer
  30 aug 2023
 • "Het voelt goed om de grote G weer op de borst te dragen."

  In een diepgaand interview met Wouter Ebbers, krijgen we inzicht in zijn motivatie om terug te keren naar Gendringen, zijn avonturen bij andere clubs en zijn verwachtingen voor de toekomst.

  "Vorig jaar zat ik al te overwegen om terug te keren naar VVGendringen of naar een andere club. Echter, had ik mijn woord gegeven aan Sportclub Silvolde vanwege het grote aantal vertrekkende spelers destijds. Ook voelde het toen te vroeg om op een lager niveau te gaan spelen; ik wilde nog een jaar voetballen in de 4e divisie. Mijn keuze om nu terug te keren wordt gedreven door mijn verlangen om weer met enkele jongens te spelen waarmee ik 8 jaar geleden bij Gendringen heb gevoetbald. Bovendien geloof ik dat we een getalenteerde spelersgroep hebben met een goede trainer die het team naar nieuwe hoogten kan leiden."

  Terugkeren naar oude bekenden en vertrouwde omgeving voelt voor Wouter als een warm welkom. "Het voelt goed en vertrouwd. In de afgelopen jaren heb ik altijd contact gehouden met medespelers en mensen binnen de club. Gendringen is een club met een gezellige sfeer."

  Met zijn opgedane ervaring streeft hij ernaar om het team zowel op als buiten het veld te versterken. "Tijdens trainingen en wedstrijden wil ik mijn ervaring delen met medespelers, zowel op als buiten het veld. Mijn vastberadenheid om te winnen kan hopelijk een positieve bijdrage leveren op het veld. En ja, zelfs in de 'derde helft' zal ik mijn steentje bijdragen en zo nodig achter de bar staan ;)"

  Hij blikt terug op zijn hoogtepunten bij andere clubs, zoals de nacompetitie voor promotie naar de 3e divisie en de KNVB beker. "De beslissingswedstrijd voor de KNVB beker ging helaas verloren tegen Goes thuis. Als we hadden gewonnen, zouden we tegen Cambuur hebben gespeeld. Ook herinner ik me de trainingskampen in de winterstop naar Malaga/Torremolinos, Barcelona en Ibiza als geweldige momenten."

  Nu hij terug is, wil hij zowel individueel als met het team nieuwe doelen bereiken. "Mijn persoonlijke doel is om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen zonder gehinderd te worden door blessures en werk. Voor het team streef ik naar kampioenschap of promotie komend seizoen en ik hoop dat deze prestaties in de jaren daarna voortgezet kunnen worden."

  Hij deelt ook zijn observaties over veranderingen binnen de club sinds zijn vertrek. "Ik zag dat er camera's bij het hoofdveld staan om wedstrijden live te streamen en voor analyse op te nemen. Ook is het leuk om te zien dat ik nu met jongens train die ik vroeger als E-pupil heb begeleid."

  Met zijn terugkeer hoopt hij niet alleen het spel te beïnvloeden, maar ook de teamdynamiek positief te beïnvloeden. "Met mijn enthousiasme en vastberadenheid om te winnen, kan ik het team op het veld een impuls geven, ongeacht de opstelling. Ik kan goed opschieten met zowel jongere als oudere spelers en ik wil ervoor zorgen dat de sfeer binnen het team positief is."

  Hij sluit af met zijn eerste indrukken sinds zijn terugkeer: "Ik heb veel positieve reacties ontvangen, maar ook hoge verwachtingen voor het komende seizoen. We moeten teams zoals Kilder, Rijnland en Sprinkhanen serieus benaderen en met een solide plan komen om deze wedstrijden te winnen."

  Voor jongere spelers die overwegen elders te spelen voordat ze terugkeren naar hun oude club, heeft hij eenvoudig advies: "Volg je gevoel en maak keuzes die bij jou passen."

  Met trots en opwinding draagt hij opnieuw ons clubtenue, met de grote G op zijn borst, klaar om zijn ervaring en passie te delen met zijn medespelers en de club waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht.