• Meijer en Messink winnen Gouden Schoen ondanks degradatie
  2 jul 2023
 • ULFT/GENDRINGEN - Voor het eerst in de vijftien jaar dat deze krant het Gouden Schoen klassement bijhoudt, zijn er twee spelers gezamenlijk op de eerste plek terechtgekomen. Teammaten ook nog. Luuk Messink en Kelvin Meijer van VV Gendringen waren het middelpunt tijdens de bijzondere uitreiking.

  Door Martijn Kraan van Gelderse Post

  De bokaal wordt jaarlijks na afloop van het voetbalseizoen uitgereikt door Wouter Mecking van Mecking’s Sportshop in Ulft aan de topscorer van de gemeente Oude IJsselstreek. Mecking had voor de gelegenheid een mooi cadeau voor beide goalgetters. In samenwerking met sportmerk Mizuno stelde Mecking een paar voetbalschoenen, een T-shirt en een herinneringsbord beschikbaar voor zowel Messink als Meijer, die beide zestien doelpunten wisten te produceren.


  De Gouden Schoen bokaal zelf, daarvan is echter slechts één exemplaar. Wouter Mecking: “Ik overhandig hem nu aan Luuk, die hem tot aan de winterstop thuis op de schouw mag laten pronken. In de winterstop gaat de trofee vervolgens voor een half jaar naar Kelvin.” De Gendringenaren konden er prima mee leven.


  Voor Meijer was het maar liefst de vierde keer dat zijn naam op het naamplaatje gegraveerd werd. In 2012, 2014 en 2017 was Kelvin Meijer al topscorer van Oude IJsselstreek. “En dat terwijl ik niet eens een goed seizoen heb gedraaid”, reageert hij. “Ik ben lang geblesseerd geweest, niet fit. Dan weer een wedstrijd spelen, dan weer niet: ik kwam niet echt in mijn ritme. Pas de laatste fase van de competitie ging het beter.” Geen wonder dat Meijer in het slot van de competitie een hoop goals maakte en daarmee zijn ploeggenoot Luuk Messink op het laatste moment achterhaalde.


  Voor Messink verliep het seizoen ook grillig. “Ik begon voortvarend met acht treffers in de eerste drie duels, maar daarna zakte het in. Het hele team draaide stroef, en ik ging daarin mee.”


  Het gevolg van de wisselvallige resultaten was dat VV Gendringen zich - ook vanwege de verzwaarde promotie-degradatieregeling van de KNVB - gedwongen wist tot het spelen van nacompetitie om degradatie naar de vierde klasse te voorkomen. Nadat de rood-witten de eerste twee hordes (Angerlo Vooruit en KOSC) hadden genomen, ging het in de finale tegen Lochem mis. Gendringen degradeerde naar de vierde klasse. “Geen derby tegen buurman tegen SDOUC, het had zo mooi kunnen zijn”, treurt Meijer, die erkent dat de topscorerstitel een leuke pleister op de wond is.


  Voor Luuk Messink was de verloren nacompetitiefinale meteen diens laatste wedstrijd voor Gendringen 1. “Ik merkte dat ik niet meer de wil en de motivatie had om twee keer in de week te trainen, en daarom stap ik over naar de zaterdagploeg.”
  Meijer: “Ik heb ook geaarzeld, maar met de versterkingen die naar Gendringen komen, blijf ik minimaal nog een jaar in het eerste spelen. Meedoen om promotie moet dan zeker het streven zijn.” En wie weet, als dat lukt, mag Kelvin Meijer dan voor de vijfde keer de Gouden Schoen mee naar huis nemen...


  De eindstand van de Gouden Schoen is te vinden op geldersepost.nl