• In memoriam: Willy Hoksbergen
  17 feb 2024
  |
  • 0
 • Op donderdag 15 februari 2024 overleed Willy Hoksbergen in het bijzijn van zijn kinderen op 86 jarige leeftijd.

  Willy werd op 13 februari 1938 geboren en kwam in de jaren vijftig van de vorige eeuw vanuit Wehl naar Gendringen. Aanvankelijk woonde het gezin Hoksbergen aan de Azewijnsestraat. In 1968 verhuisden Willy en zijn vrouw Marietje met hun gezin naar de Huijgensstraat. De Hoksbergens was nog een ouderwets groot gezin met 3 dochters en 2 zoons. Bij vv Gendringen kent iedereen Maurice, die als grens- en scheidsrechter al jarenlang actief is bij onze club. Maar ook de veel te vroeg overleden Ronny en zelfs jongste dochter Odette hebben zich in het rood-wit van onze club gehuld.

  De activiteiten van zijn jongens bracht Willy ook bij vv Gendringen. Aanvankelijk was hij actief als leider. Later vervulde hij ook plichtsgetrouw en met grote zorgvuldigheid de rol van terreinknecht. Samen met zijn jongens, en later Theo Schepers, spande hij de netten, plaatste de hoekvlaggen en kalkte de lijnen. Voor menig toeschouwer van bezoekend clubs was Willy, met Teun Visser, jarenlang het eerste contact met onze vereniging. Zij hebben samen uren doorgebracht in het kassahokje om de entree in ontvangst te nemen.In 2022 werd Willy gehuldigd voor zijn 40 jarige lidmaatschap. Glunderend onderging hij de toespraak van de voorzitter en ontving hij de cadeaus. Ook zijn vrouw Marietje was bij leven jarenlang verbonden aan onze club. De kleding van de selectie was altijd picobello in orde. Ook zorgden Willy en Marietje jarenlang dat de kleedkamers en de kantine werden schoongemaakt.

  Willy was een vriendelijke en rustige man. Als hij boos werd, was dat omdat hij vond dat er onrecht was of zijn kinderen iets werd aangedaan.

  Met het overlijden van Willy nemen we afscheid van een aimabele verenigingsman.

  Wij wensen de familie heel veel sterkte toe met die onmetelijke verlies.

  Bestuur vv Gendringen