• Het intens verdrietige bericht heeft ons bereikt dat ons jeugdlid Kyuss McAuley gisteren is overleden. Kyuss (9) was speler in onze JO10-1. Morgen (zaterdag) is er vanaf 10.00 uur een gedenkplek ingericht in de bestuurskamer. Alle wedstrijden van v.v. Gendringen dit weekend zijn afgelast.

  Kyuss is om het leven gekomen bij een auto-ongeluk in Silvolde, waar hij sinds kort woonde met zijn moeder. Het verdriet bij zijn medespelers, ouders en de hele voetbalvereniging Gendringen is groot.

  Vrijwel zijn hele leven kwam Kyuss op ons sportpark. Zijn moeder, Sylke Konink, voetbalde in het eerste en tweede damesteam van Gendringen en Kyuss was een trouw supporter – fanatiek ook, want geregeld wilde hij als jochie niet buiten de lijnen blijven kijken en rende hij het veld in. Vanaf zijn vierde mocht hij ook zelf ‘op voetballen’ en dat bleef hij doen tot hij dit seizoen in de JO10-1 kwam.

  Zijn medespelers en hun ouders herinneren Kyuss zo: “Fanatiek, levendig, een grote dribbelaar en technisch, een voetballer in hart en nieren. Soms eigenwijs (hoewel hij zich altijd afvroeg waarom hij geschopt werd, wilde hij nooit scheenbeschermers om), maar met een groot rechtvaardigheidsgevoel en vooral enthousiast en vrolijk. Energiek ook: hij rende altijd het hele veld over en was heel blij als hij een goal had gemaakt. Als fanatiek Feyenoord-supporter (door zijn opa) wist hij alles van Feyenoord.” En het belangrijkste: “We weten zeker dat het hele team Kyuss heel erg mist.”

  Dit weekend wordt er in onze bestuurskamer op De IJsselweide een gedenkplek voor Kyuss ingericht. Tussen 10.00 en 12.00 is daar zowel op zaterdag als zondag voor alle leden de gelegenheid om het condoleanceregister te tekenen en om een tekening of een andere herinnering aan Kyuss achter te laten. In overleg met de KNVB is besloten dat alle wedstrijden van onze vereniging dit weekend zijn afgelast.

  We wensen Sylke en de rest van de familie heel erg veel sterkte bij het verwerken van dit vreselijke verlies.

  Bestuur v.v. Gendringen