• Frans Hendrixen

  22 september 1956 – 9 december 2023

   

  De voetbalvereniging Gendringen treurt om het verlies van Frans Hendrixen.

  Op zaterdag 9 december overleed Frans na een kort ziekbed. Een tijd geleden bereikte ons het bericht dat Frans was gediagnostiseerd met kanker. Er was in het begin nog een sprankje hoop dat het goed zou komen, het bleek ijdele hoop.

  Frans was vanaf zijn jonge jaren sterk verbonden met vv Gendringen, net als de rest van de familie Hendrixen. Hij doorliep alle jeugdteams, maar vooral buiten het veld kon hij zijn kwaliteiten tentoonspreiden.

  Al heel vroeg zag hij om zich heen allerlei taken; hij werd leider van enkele (jeugd)teams, heeft ontelbare wedstrijdjes gefloten, honderden treetjes met thee rondgebracht,  jarenlang bracht hij op zondagmiddag alle bezoekers op de hoogte van de standen in de eredivisie (met de radio aan zijn oor) en jarenlang hielp hij bij het in elkaar zetten van de Voetzoeker.

  En Frans was de onbezoldigde ontvanger van gasten op ons complex; scheidsrechters werden keurig verwezen naar de bestuurskamer, bezoekende club werden naar de juiste kleedkamer begeleid en ‘nieuwe’ ouders kregen van Frans een cursus ‘zo werkt het bij vv Gendringen’.

  Frans was een echte sportliefhebber. Niet alleen wedstrijden van ons eerste elftal heeft hij altijd bezocht. Jaren was hij ook trouw supporter van De Graafschap, Orion werd vaak bezocht tijdens thuiswedstrijden en ook jeugdtoernooien in de omgeving kregen bezoek van Frans.

  Omdat Frans ook regelmatig wedstrijden van andere clubs bezocht, kregen de trainers van het eerste elftal regelmatig ‘geheime’ tips over bijvoorbeeld de rechtsback van de komende tegenstander. En daar kon de trainer zijn voordeel mee doen.

  Zijn werkzame arbeidsleven zat er bijna op. Daarom had Frans zich al met bravoure aangemeld bij de maandagmorgenploeg. Helaas is het bij 2 bezoekjes gebleven.

  De voetbalvereniging Gendringen zal verder moeten zonder zijn de aanwezigheid van Frans op het complex. Dat zal de komende tijd een leegte vertonen.

   

  We wensen de familie Hendrixen sterke bij het verwerken van het verlies van Frans.

  Het Bestuur

   

  Donderdag 14 december kan er van 19:30 tot 20:00 uur afscheid worden genomen van Frans in het crematorium te Etten