• Erelid Dirk Nusselder overleden.

  Onlangs verhuisde Dirk vanuit de IJsselstraat naar de Oevelgunne. Lichamelijk en geestelijk beleefde hij een moeilijke periode. Nu heeft het bericht ons bereikt dat Dirk, op 80-jarige leeftijd, is overleden.

  Weinig leden van de club kunnen bogen op een zo mooie en gewaardeerde “carrière” bij v.v. Gendringen.

  Nadat Dirk in zijn jeugd (we hebben het dan over de jaren ’60) was gestart bij de club, vertrok hij op jonge leeftijd voor enkele jaren naar Zwitserland. Bij terugkomst werd hij al snel gevraagd om in het eerste elftal te komen spelen. Niet als briljante middenvelder of aanvaller, maar als degelijke voorstopper.

  Dirk trouwde met Miep en begon met zijn eigen bedrijf. Voetballen in het eerste elftal kwam er niet meer van, maar tot op hoge leeftijd speelde Dirk in de lagere elftallen, van het tweede tot het 5de. Zelden heeft iemand Dirk kunnen betrappen op oneerlijk of gemeen spel.

  Dirk werd ook op ander manieren betrokken bij de club. Hij zat een groot aantal jaren in het bestuur, en was hij de toegewijde secretaris van de club. En toen zoon Peter een meer dan gemiddelde voetballer bleek te zijn, was Dirk niet meer van de zijlijn weg te slaan. Het 1ste elftal van Gendringen heeft in Dirk 50 jaar lang een trouwe supporter gehad. Dat had ook tot gevolg dat Miep jaren als gastvrouw van onze club haar sporen verdiende.

  Daarnaast was Huize Nusselder voor alle mensen die kantinediensten hebben gedraaid, het adres voor het ophalen en brengen van de opbrengst van de dag en de sleutels. Het geld werd geteld, gestort en de volgende dag lag er weer een buideltje met geld voor de volgende lichting klaar.

  En naast al deze taken en bezigheden was hij bijzonder door zijn zorg voor de accommodatie, Dirk is hierin van ONSCHATBARE waarde geweest: wekelijks met de maandagmorgenploeg kleine klusjes klaren, iedere week zorgen voor mooie lijnen op het veld, zeer regelmatig groot onderhoud verrichten (schuttingen zetten, deuren vervangen, enz.) en oppermeester bij de bouw en verbouw van ons clubgebouw. Ons clubgebouw hebben we voor een groot deel aan Dirk te danken.

  Het is dan ook geen toeval dat een aantal jaar nadat hij Lid van Verdienste werd van Voetbalvereniging Gendringen zijn onderscheiding, zeer terecht, werd opgewaardeerd naar erelid van de club.

  Allen die hem kenden zullen kunnen beamen dat we met het heengaan van Dirk een zeer aimabele dorpsgenoot verliezen.

  We wensen Miep, Christian, Peter en familie alle sterkte bij het verwerken van dit verlies.

   

  Het bestuur

 • Er is zaterdag 2 september tussen 10.15 en 10.45 uur gelegenheid om afscheid te nemen van Dirk en de familie te condoleren, voorafgaand aan de afscheidsdienst in de Sint Maartenkerk, Grotestraat 28 in Gendringen. Mocht u de afscheidsdienst aansluitend om 11.00 uur willen bijwonen, dan bent u van harte welkom.