• Binnen de gehele voetbalvereniging Gendringen zal waarschijnlijk iedereen het erover eens zijn dat het meer dan verdiend is: onze clubman Martin Hendrixen is vandaag koninklijk onderscheiden. Voor al zijn ontelbare uren aan vrijwilligerswerk, sinds hij in 1974 lid werd, heeft Martin vandaag een lintje gekregen. ‘Elke club of vereniging gun je zo’n man.’

Het heeft de koning behaagd… een lintje voor Martin‘Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd…’ Die bekende woorden werden vanochtend in naam van koning Willem-Alexander door burgemeester Otwin van Dijk uitgesproken over Martin op het DRU Industriepark, waar hij in het bijzijn van veel familie, vrienden en mensen van v.v. Gendringen zijn lintje opgespeld kreeg. Willem-Alexander was hierbij niet over één nacht ijs gegaan en had zich van diverse kanten laten voorlichten. Een greep uit de reacties die hij kreeg:

“Wie heeft bij v.v. Gendringen niet de beginselen van het voetballen geleerd van Martin Hendrixen? Vele 1e-elftalspelers, van nu maar ook van voorheen, zijn als pupil de eerste beginselen van het mooie spelletje bijgebracht door Martin. Wie het in de regio ook over de pupillen van Gendringen heeft, heeft het over Martin Hendrixen. Als je de ‘werkweek’ van Martin bij v.v. Gendringen bekijkt, dan zie je hoeveel activiteiten hij belangeloos, met heel veel rust, voorzichtig en met een bescheiden vorm humor, verricht. Regelmatig hoor je in het clubgebouw en op de velden: ‘Martin, hoe zit dat? Martin, waar ligt dat? Martin, wie rijdt er zaterdag?’ Enzovoort, enzovoort. Voor de jeugd is Martin v.v. Gendringen en v.v. Gendringen is Martin. Elke club of vereniging gun je zo’n man.”

Martin“Een persoon die voor een vereniging staat. Iedere vereniging kent ze. Bij onze club is de naam van Martin Hendrixen zonder twijfel degene die het meest genoemd wordt, wanneer erom gevraagd zou worden.”

“Als een jeugdelftal kampioen werd, dan verzorgde Martin bloemen en hield hij een toespraak. Ook is hij heel lang een rechtvaardig grensrechter geweest bij het eerste elftal en werd hij door spelers en leiders zeer gewaardeerd en dat alles gedurende zo’n 50 jaar. Als er iemand in aanmerking kan komen voor een onderscheiding dan is Martin het
    wel.”