• Uit de Gelderlander.

  Ze hadden er - onnodig - 120 minuten voor nodig tegen KOSC (4-1), maar Gendringen staat in de finale van de nacompetitie tegen SC Lochem. ‘Eind goed, al goed’ is nog steeds mogelijk voor de (nog) derdeklasser.

  Geen van de spelers van Gendringen, de nummer elf uit de derde klasse B, zat op een verlenging te wachten op het kunstgras dat bijna explodeerde van de hitte. Op de nepsprieten was het zo’n 40 graden. ,,We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt”, zei aanvaller Kelvin Meijer van de thuisclub. ,,KOSC kon na een uur spelen al niet meer, maar we maakten het niet af.”

  De gasten uit het Twentse Ootmarsum, als derde geëindigd in de vierde klasse A, waren inderdaad niet van bijzonder hoog niveau. Toch keek Gendringen halverwege tegen een 0-1 achterstand aan door een eigen doelpunt en leek het doemscenario - de vierde klasse - zich zo maar te kunnen voltrekken.

  ,,Maar gelukkig kan een dramatisch seizoen toch nog met een feest eindigen”, stelde Meijer, ondanks zijn 32 jaar nog steeds met afstand de beste speler van Gendringen. ,,We hebben dit seizoen een tijd lang ver onder ons kunnen gespeeld, maar de laatste wedstrijden in de competitie ging het al beter en vorige week stonden we er in de eerste ronde van de nacompetitie tegen Angerlo Vooruit (5-2). En nu dus weer. De knop is omgezet, iedereen gaat er weer vol voor.”

  Na rust kwam Gendringen via spits Luuk Messink al snel langszij, maar de ploeg van trainer Wim Pol weigerde het in de reguliere speeltijd af te maken. Messink was met een kopbal nog het dichtst bij de 2-1, maar de keeper van KOSC redde geweldig.

  In de verlenging liet Meijer zien waarom hij nog niet zo lang geleden in de vierde divisie bij Silvolde voetbalde. Met twee doelpunten en een briljante assist op Jorik te Kaat zorgde hij voor het verschil: 4-1.

  En is handhaving in de derde klasse nog steeds mogelijk. Zondag wordt op neutraal terrein (sv Grol te Groenlo) tegen SC Lochem, dat met 0-4 won bij SC Millingen, aangetreden. ,,Ik had liever Millingen als tegenstander gehad", aldus Meijer. ,,Maar het is niet anders. We zullen nog een keer vol aan de bak moeten.”

  Degradatie naar de vierde klasse zou heel pijnlijk zijn. De nieuwe Gendringen-trainer Stéven Verheijen zorgde ervoor dat de Silvolde-spelers Wouter Ebbers en Gijs Hakvoort terugkeren naar De IJsselweide en ook spits Dion Teloh maakt de overstap van Silvolde. Verder circuleert de naam van doelman Michiel Kok, ook al eerder actief in Gendringen. Meijer: ,,Ik denk dat we volgend seizoen bovenin de derde klasse mee moeten kunnen draaien.”

  Ook hoopt Meijer om nog een andere reden in de derde klasse te blijven. ,,Ik speel nu zestien seizoenen in het eerste elftal, maar ik heb nog nooit de derby tegen SDOUC (buurman uit Ulft die op hetzelfde sportpark speelt en vorige week degradeerde uit de tweede klasse, RW) gespeeld. Dat zou toch wel een keer mooi zijn.”

  In het seizoen 2000-2001 vond de pikante derby voor het laatst plaats. De scherpe kantjes zijn er 22 jaar later wel een beetje vanaf, maar het is nog steeds een affiche dat tot de verbeelding spreekt.

  Gendringen-KOSC 4-1 na verlenging (1-1, 0-1). 1-1 Luuk Messink, 2-1 Kelvin Meijer, 3-1 Jorik te Kaat, 4-1 Kelvin Meijer.