• GEESTEREN - In een zenuwslopende finale heeft Gendringen 3 de KNVB Beker regio Oost weten te veroveren na een spannende strijd tegen ABS 4 uit Bathmen. De wedstrijd, die plaatsvond op neutraal terrein bij Stevo in Geesteren (Overijssel), eindigde uiteindelijk in een strafschoppenserie waarin Gendringen 3 als winnaar uit de bus kwam.

  De wedstrijd begon moeizaam voor Gendringen die al vroeg in de wedstrijd een 0-1 achterstand moest incasseren. Ondanks de rommelige start wist Sander Kuiperij de stand weer gelijk te trekken met een schitterend doelpunt, maar ABS antwoordde onmiddellijk met een nieuwe treffer, waardoor Gendringen weer op achterstand kwam (1-2).

  In de tweede helft herpakte Gendringen zich en creëerde tal van kansen. Sander Kuiperij werd in het strafschopgebied onderuit getrokken, wat een penalty opleverde. Helaas schoot Luuk Messink de bal op de lat, waardoor de stand onveranderd bleef. De situatie leek te kantelen toen ABS tijdelijk met tien man verder moest spelen. Dit gaf Gendringen de kans om door te drukken en dit resulteerde in een tweede doelpunt van Sander Kuiperij en vervolgens de 3-2 van Daan Driever, waarmee Gendringen op een voorsprong kwam.

  De spanning was tot het einde te snijden. In de laatste seconden van de reguliere speeltijd kreeg ABS een penalty toegekend en wist deze te verzilveren, wat de stand op 3-3 bracht en een beslissing door strafschoppen noodzakelijk maakte.

  Onder het toeziend oog van de meegereisde supporters bleek Gendringen 3 uiteindelijk de sterkste, met een eindstand van 5-4 in de strafschoppenreeks. De vreugde en opluchting waren groot toen het winnende schot van Wouter Messink erin ging, wat leidde tot euforie.

  Na de wedstrijd overhandigde Ruud Hendriksen namens het bestuur van vv Gendringen bloemen aan coach Mike Weijl en feliciteerde het team met deze unieke prestatie, waarna aanvoerder Wouter Pol de beker in ontvangst mocht nemen. De spelers, de staf en de supporters van Gendringen 3 kunnen terugkijken op een onvergetelijke finale en een welverdiende bekerwinst, wat in de avonduren goed gevierd werd.

  Bron: Geldersepost.nl