• Even voorstellen: Nieuwe hoofdcoach Stéven Verheijen
  23 aug 2023
 • Met een hernieuwde energie en vastberadenheid om successen te behalen, verwelkomt vv Gendringen met grote blijdschap hun nieuwe hoofdcoach, Stéven Verheijen. Een man met een rijke voetbalgeschiedenis en een duidelijke visie voor de toekomst van de club. In een kort bericht willen we hem graag aan u voorstellen, waarbij hij spreekt over zijn gedachten over het spel, zijn filosofie en de komende uitdagingen. 

  Stéven Verheijen 

  Stéven Verheijen, 41 jaar oud en woonachtig met zijn twee kinderen in Winterswijk, brengt een enorme passie voor voetbal met zich mee. Ondanks zijn rol als parttime gymdocent in het speciaal onderwijs, staat voetbal voor hem op de voorgrond van zijn leven. Op zijn indrukwekkende voetbal CV zien we dat hij heeft gespeeld bij vv Vosseveld en later op hoog amateurniveau bij Babberich en SC Enschede. Daarnaast heeft hij jarenlang in de zaal op competitief niveau gevoetbald. Helaas eindige zijn carrière als voetballer door een ernstige knieblessure. 

  Een trainer met eenheid en ontwikkeling 

  Stéven Verheijen begon al op vijftienjarige leeftijd als voetbaltrainer en heeft hij zich sindsdien voortdurend ontwikkeld. In meer dan 30 jaar trainerservaring heeft hij voordat hij bij Gendringen begon, clubs getraind zoals VV Zelhem, Trias, DZC68, Quick 20 en Sportclub Silvolde. Tussendoor is hij geslaagd voor zijn trainersdiploma UEFA A. Zijn filosofie als coach draait om spelersontwikkeling en teamwork. Hij beschouwt zichzelf als een gids die spelers aanmoedigt om na te denken en als eenheid op het veld te functioneren. Docent Verheijen is echter niet alleen gefocust op lesgeven, maar staat ook open om van anderen te leren en onder het genot van een drankje in de kantine te sparren over het spelletje. Of je nou de voorzitter van de club bent, of de pupil van de week. 

  Een coach met hart voor de spelers 

  Geprezen om zijn empathie en toewijding, wordt Stéven Verheijen door zijn oud-spelers beschreven als een gevoelsmens. Zijn betrokkenheid bij de spelers en zijn bereidheid om hen te ondersteunen, hebben een blijvende impact op degenen die onder zijn begeleiding hebben gestaan. Dit blijkt maar weer doordat Stéven door Wouter Ebbers en Gijs Hakvoort persoonlijk is benaderd om als trainer bij Gendringen aan de slag te gaan, nu hun plezierige samenwerk eerder bij Sportclub Silvolde. Tevens heeft Stéven twee andere spelers weten te verleiden die hij eerder heeft getraind, namelijk Dion Teloh en Lars Dijkstra. 

  De weg naar Gendringen 

  Na een uitdagende periode in zijn persoonlijke leven, vond Stéven Verheijen in vv Gendringen een nieuwe kans om zijn passie voor coaching voort te zetten. Stéven kijkt met gemengde gevoelens op deze tijd terug maar is bovenal Silvolde erkentelijk hoe ze hier mee zijn omgaan. Na deze tijd heeft hij nog steeds een prettig contact met enkele spelers en staf van Silvolde. Nadat Wouter en Gijs hun keuzes hadden gemaakt om naar vv Gendringen terug te keren, hebben ze de gesprekken met Stéven geopend om ook hem naar Gendringen te lokken. Het verlangen om terug te keren naar het veld en met spelers te werken, motiveerde hem om de uitdaging aan te gaan. Hij brengt niet alleen zijn expertise mee, maar ook twee spelers die hij eerder heeft getraind: “Dion en Lars ken ik van mijn periodes bij Silvolde en Trias. Dion is een gretige speler die goed in de groep ligt en uiteraard goed kan voetballen. Lars is een speler met bravoure en kan een toegevoegde waarde worden. Hij heeft een lastige tijd gekend bij Longa door studie en dit is voor hem een podium waarop hij zich hopelijk kan etaleren”, aldus Stéven. 

  Doelen en ambities voor het nieuwe seizoen 

  Ondanks de recente degradatie van vv Gendringen naar de 4e klasse, blijft Stéven Verheijen ambitieus. Hij benadrukt dat zijn doelen altijd gericht zijn op winnen en het najagen van prijzen, ongeacht de competitie waarin hij zich bevindt. Het streven is om wedstrijd na wedstrijd te winnen en geleidelijk aan een speelwijze te ontwikkelen die de club naar succes leidt. 

  Een ervaring van groei en samenwerking 

  Met een visie die verder reikt dan het veld, hoopt Stéven Verheijen dat hij over enkele jaren de spelers van vv Gendringen niet alleen voetbalvaardigheden heeft bijgebracht, maar ook persoonlijke groei heeft geïnspireerd. Hij benadrukt het belang van samenwerking, ontwikkeling en eenheid in de voetbalgemeenschap. 

 • Stéven Verheijen en Gijs Hakvoort tijdens hun periode bij Sportclub Silvolde (foto Gelderlander)
  Stéven Verheijen en Gijs Hakvoort tijdens hun periode bij Sportclub Silvolde (foto Gelderlander)