• ’De wisselwerking is er, je moet het samen dragen’
    26 aug 2021
    • 0
  • De resultaten uit de enquête die dagblad De Gelderlander onlangs publiceerde -en waaraan ook v.v. Gendringen deelnam- lieten een duidelijk beeld zien: ’De Achterhoekse voetbalclubs hebben het loodzwaar, maar vallen nog niet om. Opvallend is de enorme loyaliteit van de leden en de sponsors.’ Dat is bij onze vereniging zeker niet anders.

Zonder leden is er immers geen vereniging. Maar datzelfde geldt misschien wel voor onze sponsoren. ”Zij maken het mede mogelijk om voetbal bij ons toegankelijk te houden voor iedereen in Gendringen. Ook in deze tijd van Covid-19 blijven de sponsoren ons massaal steunen om dit doel te behouden,” verklaart voorzitter John Freriks. ”De band tussen v.v. Gendringen en de sponsoren is hecht. We zijn daarvoor bijzonder blij en dankbaar. Zij hechten zo waarde aan het belang van een levendige grote sportvereniging in het dorp Gendringen.”

Dat is dan ook precies de reden dat bijvoorbeeld Mekers Fietsen Gendringen onze club trouw blijft. ”Crisis of geen crisis, dat zal niet veranderen. Want de voetbalvereniging speelt een grote rol in het dorp, waar een hoop mensen veel plezier aan beleven,” stelt Hans Mekers. ”Dat er momenteel niet gevoetbald kan worden, is voor ons dan ook geen reden om een stapje terug te doen. Het is toch een algemeen belang, het hele dorp heeft er profijt van.”

Dat geldt niet alleen voor Mekers. ”Als Gendringse ondernemers steunen we de club graag. De wisselwerking is er, met het hele dorp, en dat is een goede zaak. Je moet het toch samen dragen. Mensen in Gendringen zijn over het algemeen betrokken bij zowel de vereniging als bij de winkeliers,” zegt de fietsenmaker. ”Bovendien is het fijn als je elkaar iets terug kunt geven. Het is geen eenrichtingsverkeer.”