Streek Soccer League

De 4 buurtverenigingen vv Gendringen, SDOUC, Ulftse Boys en Silvolde hebben de handen in een geslagen en organiseren dit seizoen samen een eigen competitie voor de allerjongste jeugd. De eerstejaars F-pupillen zijn nu niet ingeschreven voor de KNVB F-pupillen competitie op een half veld maar spelen nu wekelijks 5 x 5 (met een keeper) op een kwart veld. Doel van de initiatiefnemende verenigingen is om de jongste voetballers meer aan het voetballen te krijgen.

Op een kleiner veld komt iedere voetballer veel meer aan de bal. Meer balcontacten bieden meer leermomenten en de pupillen kunnen zich voetbaltechnisch zo beter ontwikkelen. Een ander voordeel is dat elke week in de buurt kan worden gevoetbald. Geen grote reisafstanden meer, waardoor het voor de ouders, opa's en oma's en ander e belangstellenden gemakkelijk is om de jonge talenten aan te moedigen.

Voetballertjes in actie voor de Streek Soccer League.