Voetbalschool

Ook in seizoen 2020-2021 bieden we samen met het Graafschap-college, weer iedere donderdagmiddag techniektraining aan voor alle E- en F-pupillen (JO11, JO12, JO09, JO08), met als doel het stimuleren van de technische ontwikkeling van iedere individuele speler van onze vereniging.
De Voetbalschool is er iedere donderdagmiddag vanaf 15:15 uur en we starten weer met Voetbalschool op donderdagmiddag 10 september.

Een belangrijke doelstelling voor onze club is dat we deze trainingen kosteloos willen aanbieden aan de groep E- en F-pupillen van v.v. Gendringen. Naar onze mening moet iedere pupil die lid is van v.v. Gendringen in de gelegenheid zijn om deze training te volgen. Het is gebleken dat kinderen door het volgen van de techniektraining nog meer plezier krijgen in het voetbalspel. Kinderen krijgen een betere controle over wat ze met de bal doen, en het gevolg is meer plezier in het spel, waardoor ze  blijven voetballen.

Basis voor deze techniektrainingen is de oefenstof volgens de Wiel Coerver-methode, waarbij we pupillen volgens een circuitmodel basisvaardigheden aanleren, zoals het dribbelen met de bal, aannemen van de bal, passeren van de tegenstander, passen, trappen en schieten!

Een actiefoto tijdens de warming-up van de techniektraining.

De opzet van de techniektraining bestaat uit een programma van verschillende thema’s, met oefenstof zoals dribbelen/drijven, snel voetenwerk (en tussentikken), passen en aannemen van de bal, passeer- en schijnbewegingen, kappen en draaien en afronden (met wreeftrap en koppen).

Als Technische Commissie zijn we heel blij dat we ook dit jaar weer de Voetbalschool kunnen aanbieden. Dit lukt ons met ondersteuning van studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het Graafschap College. Deze studenten worden tijdens de trainingen begeleid door leerkrachten van het Graafschap College en natuurlijk de coördinatoren van onze club,  Martin Hendrixen en Jan-Willem Pastoors. Martin Hendrixen en Jan-Willem Pastoors hebben de algehele leiding van de Voetbalschool zijn elke donderdagmiddag het aanspreekpunt voor de ouders, spelers en (jeugd)trainers en zorgen met hun deskundigheid en ervaring voor het bewaken van de kwaliteit van de trainingen.

Het hybride leren is een nieuwe en moderne vorm van opleiding bij het Graafschap College. Het is voor de studenten van de opleiding Sport en Bewegen een manier van opleiden en enorme stimulans om in de praktijk  ervaring op te doen.

Hoe gaat het programma er op de donderdagmiddag uitzien:

JO11 - JO10 - JO09 - JO08
Tijd Activiteit
15.10 uur Ontvangst en warming-up -pupillen
15:20 uur Techniekoefeningen in circuitmodel
16.15 uur Afsluiting training

Oude IJsselstreek Voetbaldagen 2020

12 maart 8:30  Beste ouder, verzorger,meer »

Vanaf 9 januari weer Voetbalschool!

7 januari 19:00  De Voetbalschool begint niet volgende week, maar deze week woensdag 9 januari! In de maanden januari trainen we in sporthal De IJsselweide.: van 15.30 tot 16.14 uur: JO7 - JO8 - JO9 van 16.15 tot 17.00 uur: JO10 - JO11 - JO12 Zorg er voor op tijd aanwezig te zijn, zodat we ook op tijd kunnen beginnen. In de sporthal uiteraard GEEN VOETBALSCHOENEN , maar sportschoenen (geen zwarte zolen !!)

Woensdagmiddag 5 december GEEN voetbalschool

4 december 15:15  Woensdagmiddag 5 december G E E N V O E T B A L S C H O O L voor JO7 t/m JO12 pupillen

Schalke 04 democlinic geannuleerd

26 juni 12:00  Beste deelnemers aan de voetbalclinic “Schalke auf Tournee”, meer »

Video instructie voor pupillentraining.

11 februari 17:45  Onze technische commissie geeft, samen met de jeugdcommissie, onder bezielende leiding van Ruud Hendrixen, invulling aan een samenhangend technisch beleid. Daarbij staan talentontwikkeling en binding met de club centraal. Dat gaat niet zonder goed geschoolde trainers die gebruikmaken van moderne trainingsmethoden. Als ondersteuning biedt de KNVB goed videomateriaal dat is samengebracht op YouTube en ook via onze site wordt gepubliceerd.meer »