Gendringen herstelt zichzelf van nederlaag tegen Zutphen

Gendringen 3

FC Bergh 7

6e klasse 22

3 oktober 2020 15:00

Angelo van den Broek

Sportpark De IJsselweide
Industrieweg 4
7071 CK
Ulft
tel. 0315-683648

Na de misser op de tweede speeldag weet Zaterdagteam 3 de derde wedstrijd van het seizoen wel weer te winnen. Wederom speelde de thuisploeg erg sterk. Ditmaal wist de ploeg haar doelpogingen wel te vertalen in goals. Tegenstander FC Bergh 7 beleefde een vervelende middag in een regenachtig duel.

In het begin van de wedstrijd had Gendringen de bal en zocht naar een opening in de defensie van de bezoekers. Toch ging het een keer mis. De bezoekers kregen een strafschop. Ondanks doelman Job de goede hoek koos kwamen de bezoekers voor. Er moest weer aangevallen worden. Na een tijdje wist de ploeg de defensie te doorbreken en schoot Tim de 1-1 binnen, op aangeven van CS7. Via wat gerommel in de 16 meter kreeg Nico de bal voor de voeten. Hij ramde het balletje tegen het net en de voorsprong was daar. Ook Gendringen kreeg een strafschop voor de rust, wederom viel er wat te zeggen voor het toekennen van het 'cadeautje' van 11 meter. Tim bleef rustig en tekende voor een 3-1 ruststand.

Na de pauze drukte onze helden door. Nico vergrote de marge tot 3 doelpunten na het maken van zijn tweede van de middag. De bezoekers kregen een hele opvallende corner mee. Zowel de grensrechter als de spelers aan beide kanten begrepen er niets van. De scheids zag het anders en vanuit de gegeven corner belandde de bal ongelukkig op de hand bij Jorn. Wederom werd een penalty gegeven, door de man die op het laatste moment nog tijd vrij maakte om voor ons te fluiten. Waarvoor dank!πŸ’ͺπŸ»πŸ˜‰

Helaas kwam Bergh terug tot 4-2. Spannend werd het daarna niet. De bezoekers konden niet meer gevaarlijk worden. Gendringen nog wel, via 2 doelpunten van Jesse eindigde de wedstrijd in 6-2. Er kon eindelijk weer warmte opgezocht worden, nadat er anderhalf uur in koude en onwijs natte omstandigheden gestreden was.

Door de 3 welverdiende punten haakt het team weer aan in de top van het nog jonge seizoen. Aankomend weekend is de ploeg te gast bij Viod, in Doetinchem. Hier gaan ze opjacht naar de tweede uitoverwinning.

Tot dan!!πŸ”΄βšͺπŸ”΄βšͺ