Onoplettend Gendringen kent een slechte start op eerste competitiedag

SV Basteom 2

Gendringen 3

6e klasse 22

19 september 2020 14:30

Sportpark Het Hooge Wessel
Prins Bernhardlaan 7
7221 BA
Steenderen
tel. 0575-451547

Een team is een groep mensen die één gemeenschappelijk doel willen bereiken door samen de verantwoording te nemen over de weg naar dit doel. Daar ging het voor aanvang van de wedstrijd tegen Basteom eventjes mis. Op het verzamelpunt was er voor vertrek toch echt een ballennet met pionnen. Dit werd netjes verzorgd door de mannen die dienst hebben deze maand. Doch wist het ballennet een soort van eigen leven te leiden, toen de mannen verbijsterend tijdens de warming-up realiseerde dat de ballen nog best wel eens in Gendringen konden liggen. Duidelijk werd dat het team de spullen had laten liggen.

Zonder enig goed balgevoel werd de wedstrijd niet veel later gestart. Dat was ook niet nodig voor de bezoekers, die voetballend zonder de bal erg sterk waren. Ook aan de bal was Gendringen sterk. Het balletje werd goed rondgespeeld en doorbrak de verdediging van de thuisploeg. De eerste paar inzetten miste nog venijn, maar niet veel later tekende Nico na een prachtige aanval voor de 0-1. Gendje pakte door en niet veel later wist Tim het tweede doelpunt vanuit een counter binnen te tikken. Een bal die ieder van ons gemaakt zou hebben.

Na de rust sneed Carlo de zestien in en schoot heerlijk in de verre hoek. De marge was nu drie doelpunten, net nadat Basteom met een man minder was komen te staan. Nogal een onhandige situatie…🤝 De wedstrijd werd verder goed uitgespeeld door de bezoekers. Nogmaals werd er gescoord vanuit een counter door Nico. Het kersje op de taart werd gegeven door Frederic. Met een 0-5 uitslag begint Gendringen Zaterdagteam 3 foutloos aan de competitie. De eerste drie punten zijn binnen.

De mannen hebben hun lesje geleerd en nemen geheel met z’n allen de verantwoording voor het vergeten van de spullen. Een ander lesje dat met name de trainers geleerd hebben is dat sommige spelers op andere posities beter uit de voeten kunnen komen. Tim Schreur: aanvallend op zich bruikbaar, maar centraal achterin toch een stuk nuttiger en gemotiveerde.

Volgend weekend staat de eerste competitiethuiswedstrijd tegen FC Zutphen op het programma.

Hopelijk is iedereen dan wat oplettender...🙄🔴⚪🔴⚪